Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
Kompensation for faste omkostninger: Få styr på dokumentationen med Corpay One
Virksomhedsnyt
March 15, 2021

Kompensation for faste omkostninger: Få styr på dokumentationen med Corpay One

Charlie Braithwaite

En af udfordringerne for mange virksomhedsejere er dokumentationen af de faste omkostninger. Det kan du heldigvis få styr på med Corpay One, der let giver dig et overblik over alle dine udgifter for perioden. Men det vender vi tilbage til. 

Det ville være en mild underdrivelse at kalde 2020 og den første del af 2021 for en udfordrende periode for erhvervsdrivende. Heldigvis kan ordningen for tilskud til dækning af faste omkostninger vise sig at være en vigtig olivengren for de hårdest ramte virksomheder. 

Hvad er faste omkostninger?

Helt grundlæggende findes der to typer af omkostninger - variable omkostninger og faste omkostning. Det der kendetegner variable omkostninger, er at de - som navnet antyder - varierer fra måned til måned.

Det, der primært kendetegner dem er, at de, som navnet antyder, varierer. De ligger sjældent på samme niveau fra måned til måned, men svinger  derimod. De lægger sig opad det salg eller den produktion, som finder sted i en virksomhed. 

Ifølge Erhvervsstyrelsen falder faste omkostnigner indenfor nedenstående kategorier:

 • Husleje 
 • Leje- og leasingomkostninger
 • Nødvendig vedligeholdelse på materielle anlægsaktiver og lejede/leasede aktiver
 • El og opvarmning
 • Nødvendig, løbende rengøring
 • Ejendomsskatter
 • Licenser på anvendelse af software m.v. 
 • Abonnementer (Herunde forsikringer).
 • Øvrige faste omkostninger
 • Renteomkostninger og gebyrer
 • Let fordærvelige varer
 • Nedskrivninger på fersk kød, der nedfryse

Har du tvivlsspørgsmål i forhold til, hvorvidt en omkostning er fast eller ej, så anbefaler vi, at du kontakter din revisor. 

Hvem kan søge om tilskud til faste omkostninger?

Virksomheder, der under den nationale nedlukning har oplevet et fald i deres omsætning på minimum 30%, kan søge om kompensation for deres faste omkostninger i den givne periode. Ansøgningsfristen - ved artiklens offentliggørelse - er 15. april 2021. 

Sådan bruger du Corpay One til at dokumentere dine faste omkostninger.

Det kan være svært at få et overblik over sine faste omkostninger for hele kompensationsperioden. Men med Corpay One kræver det få klik. 

 1. Få overblik over dine omkostninger. Upload let dine digitale bilag via email eller brug app'en til at scanne fysiske bilag
 1. Markér de relevante bilag. Du kan designe dine egne mærkater, der kan tilføjes fakturaerne og efterfølgende anvendes som filtreringskriterier.
 1. Eksporter din dokumentation. Eksporter de markerede omkostninger til en CSV-fil, som du kan arbejde videre med, og dine fakturaer kan eksporteres samlet som PDF-filer. 

Sådan kan du let både sikre dig den nødvendige dokumentation, og udlæse informationerne til en CSV-fil, som gør det let for dig at opgøre totalerne inden for de forskellige omkostningsgrupper. 

Fortsæt med at læse

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.

Begynd din gratis prøveperiode nu.