Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
Automatisering på tværs af landegrænser
Uddannelse
April 23, 2018

Automatisering på tværs af landegrænser

Mads Christensen

For Michael Kastrupsen, CEO og grundlægger af EastWest Instore, er den daglige brug af automatiseringsværktøjer i virksomhedens arbejdsgange med til at gøre samarbejdet med deres kinesiske partnere gnidningsfrit, effektivt og sikkert.

EastWest Instore har siden 2015 samarbejdet med ledende, kinesiske leverandører af elektroniske hyldeforkanter for at kunne tilbyde deres kunder de bedste priser og produkter baseret på de nyeste teknologier. Med store kunder som blandt andet Coop, Carrefour og Atea, er EastWest Instore helt fremme i skoene, når det kommer til at tilbyde de bedste digitale løsninger for detailsektoren.

EastWest Instore er specialiserer sig i elektroniske hyldeforkanter.

Et globalt samarbejde

Særligt i samarbejdet med partnere på den anden side af jorden kommer digitale værktøjer til automatisering for alvor til sin ret: kommunikation, projektstyring og økonomistyring er de tre helt centrale arbejdsområder, hvor automatiseringen gør en forskel.

For alle, der arbejder med Kina, er WeChat nok det vigtigste tool. Det er rygraden i al kommunikation i Kina og har integration af alle funktioner: fra beskeder, videopkald, salg, betaling — kort sagt alt.

Til projektstyring bruger virksomheden Teamwork til at sikre, at landegrænser ikke bliver noget problem for gennemførsel af projekter. Teamwork kan integreres med en lang række softwareløsninger, blandt andet MS Office og kan anvendes via Safari eller Google Chrome. Platformen findes desuden også til smartphone, så Michael kan bevare overblikket på farten. Dette er også nødvendigt for at kunne anvende løsningen i Kina, hvor alt foregår på mobilen.

Dertil kommer vores online-baserede projektstyring Teamwork, der sikrer synkron gennemførsel af projekter på tværs af landegrænser.

Andre mobile platforme, der indgår i EastWest Instores arbejdsgange inkluderer e-conomic til bogføring og Corpay One til betaling af regninger. Desuden spiller kommunikationsplatformen Slack en stor rolle, da det både kan bruges internt i virksomheden, men også giver plads til et væld af integrationer og muligheden for at invitere personer uden for virksomheden til fælles chat-grupper. Michael fremhæver desuden muligheden for at integrere custom-designede prisberegnere i Slack, som sparer virksomheden for mange timer i løbet af en arbejdsuge.

Michael Kastrupsen, CEO og grundlægger af EastWest Instore.

Svært at finde vej i automatiseringsjunglen

Det er dog ikke altid helt let at finde rundt i junglen af digitale automatiserings-tools, og det kan derfor være svært at finde den helt rigtige løsning i det enorme udbud af muligheder. Ifølge Michael kræver dette, at man sætter god tid af til at undersøge markedet, da én ting er at finde nye, interessante løsninger, og en anden er at finde ud af, om de passer til ens behov.

For at finde løsninger — gerne de nyeste — er det nødvendigt, at man har den fornødne motivation og tid til at søge på nettet. Det er også vigtigt, at det er overkommeligt at oprette en testbruger, så man kan få mulighed for at teste systemet for alvor.

For at holde tidsforbruget nede, afsætter EastWest Instore tid til, at medarbejderne kan researche fokuseret frem mod en deadline. I denne periode afsøges onlinefora om emnet på f.eks. LinkedIn, gennem grundige Google-søgninger og i Corpay Ones Slack-community. På denne måde bliver processen komprimeret og arbejdet med at finde brugbare løsninger mere overskueligt.

Det er vigtigt at kunne mødes med ligesindede, der både har viden om nye teknologier og deres brugervenlighed. Og i mange onlinefora kan man finde både udviklere og brugere samlet, hvilket giver et bredt i indblik i nye teknologier.

Men selvom det kan være en større opgave at danne sig et overblik over alle de nye, spændende automatiserings-tools på markedet, er Michael Kastrupsen meget optimistisk for udviklingen på området.

Det bliver spændende at følge den store udvikling, der i øjeblikket foregår i Danmark indenfor tech og fintech. Hvis vi kan holde dampen oppe, er her et meget potent område, hvor Danmark kan spille en væsentlig rolle på den globale bane.

Fortsæt med at læse

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.

Begynd din gratis prøveperiode nu.