Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Årsregnskab

Årsregnskabet fungerer som din virksomheds økonomiske statusbillede og udarbejdes én gang om året. Det giver det komplette overblik over virksomhedens indtægter, udgifter og alt andet der har med firmaetsøkonomi at gøre. Læs med videre og få svar på præcist hvad et årsregnskab er, hvilke krav der er til det samt hvornår det skal afleveres.

Hvad er et årsregnskab?

Et årsregnskab er en del af virksomhedens årlige årsrapport, og den skal redegøre for de økonomiske aktiviteter som virksomheden har haft i løbet af det forgangne år. Således giver et årsregnskab dig muligheden for at se firmaets konkrete økonomiske udvikling i præcise tal.


Årsregnskabet er lavet på baggrund af den bogføring, som du har lavet i løbet af det forgangne år. Det er således rigtig vigtigt, at denne er fyldestgørende og præcis.

Hvilke krav er der til et årsregnskab?

Der stilles lidt forskellige krav til årsregnskabet alt efter hvilken type virksomhed man har. Kraven er formuleret gennem Årsregnskabsloven, som alle danske virksomheder er omfattet af. De forskellige krav stilles i forhold til, hvilken regnskabsklasse (A-D) man er i. 

Krav til årsregnskab for enkeltmandsvirksomheder

Eksempelvis vil helt små virksomheder, som fx. enkeltmandsvirksomheder, befinde sig i klasse A, som har færrest krav til årsregnskabet. Faktisk er der slet ikke et krav om at virksomheder i regnskabsklasse A skal udarbejde en årsrapport, og dermed heller ikke et årsregnskab. De kan dog stadig vælge at gøre det, hvor kravene stadig vil være mindre end i de andre regnskabsklasser. 


Omvendt vil børsnoterede aktieselskaber ofte være i klasse D, hvori man skal opfylde flest krav.


Dog skal alle årsregnskaber som minimum indeholde tre ting. En balance, en resultatopgørelse og eventuelle noter såsom en ledelsespåtegning og regnskabspraksis.

Hvornår skal årsregnskab afleveres?

Årsrapporten, og dermed årsregnskabet, skal afleveres/indberettes senest fem måneder efter regnskabsåret for de fleste typer af virksomhed. For børsnoterede virksomheder er det dog senest fire måneder efter regnskabsårets afslutning.


Typisk vil dit regnskabår følge kalenderåret; altså fra 1. januar til 31. december. Det er dog også en mulighed at føre et forskudt regnskabsår, hvorved det løber fra 1. juli til 30. juni.


Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.