Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
Told er en afgift som bliver pålagt en serviceydelse eller vare i Danmark, som er importeret fra lande uden for EU. Det er den danske stat som pålægger afgiften, og det er vigtigt som virksomhed at være opmærksom på afgifterne, hvis du sælger varer fra udlandet, da du kan spare mange penge og få fordele ved at kende reglerne ordentligt. Told afgifter bliver pålagt af staten for at have indflydelse på handelen udenrigs, for at få flere penge i statskassen og at regulere den danske produktion.

Hvad er told?

Der findes to former for told som staten pålægger varer eller serviceydelser fra udlandet, der importeres ind i Danmark. Det handler altså om, hvad det er for nogle varer, som man har købt. 

  • Værditold: afgiften bliver pålagt som en procentdel af værdien af varen
  • Styktold: afgiften ligger fast pr. importeret vare

Vær opmærksom på, at toldreglerne kun gælder varer og serviceydelser, som er købt uden for EU, da man i en fælles aftale inden for EU har besluttet at afskaffe told for medlemslande. 

Du kan læse mere om told og de forskellige toldregler på SKATs hjemmeside

Hvornår skal man betale told?

Man skal altid betale told, når man køber varer uden for EU. Undlader man det, og det bliver opdaget fører det til store bødestraffe og i værste tilfælde fængselsstraf. Udover at det er strafbart ikke at betale told, er der også en lang række fordele for dig som virksomhedsejer ved at kende til toldreglerne, da der ofte er mange penge at spare. 


Har du behov for at beregne, hvad du skal betale i told for specifikke produkter, kan du gøre det her

Nye momsregler i forbindelse med varer købt i udlandet

Er du forhandler af billige varer fra udlandet, er det vigtigt at være opmærksom på de nye momsregler i forbindelse med told. I juli 2021 trådte en ny EU-handelsaftale nemlig i kraft og det blev dyrere at købe billige varer uden for EU. Tidligere behøvede du ikke at betale moms af de varer som du købte, der havde en værdi under 80 kr. Den regel er nu afskaffet. Læs mere her på TOLDs egen hjemmeside. 

Momsen beregnes ud fra varens værdi, evt. told og fragt. Ønsker du at vide mere om moms og reglerne for det, kan du læse dette informerende blogindlæg på Corpay Ones hjemmeside om moms. 

Skal jeg betale told fra England?

Efter Brexit er en del virksomhedsejere og privatpersoner blevet i tvivl om reglerne for toldafgifter mellem EU og Storbritannien med god grund. 

I udgangspunktet er der toldfrihed mellem EU og Storbritannien, da der er indgået en handelsaftale. Der er dog undtagelser, som det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvis du importerer varer fra Storbritannien til din virksomhed. Undtagelserne handler om pris og oprindelse og gælder både virksomheder og privatpersoner. 

  1. Køber du for mindre end 1150 skal du aldrig betale told (dette gælder dog ikke tobak, spiritus, andet alkohol, parfume og eau de toilette)
  2. Køber du for mere end 1150 og at du kan bevise/dokumentere, at varen er produceret i Storbritannien, skal du heller ikke betale told
  3. Køber du for mere end 1150, og du ikke kan bevise, at varen oprindeligt er fra Storbritannien, skal du betale told. 
  4. Selvom du slipper for told, skal du altid betale dansk moms på 25 % og evt. et importgebyr til fragtfirmaet

Få overblik over din bogføring og toldafgifter med Corpay One

Det kan være uoverskueligt og enormt tidskrævende at manuelt holde styr på alle afgifter som moms og told, udgifter og indtægter, og ofte bliver der lavet fejl, når man laver arbejdet manuelt. Corpay One er en alt-i-en betalingsplatform som tilbyder din virksomhed automatisk bogføring, så du kan spare både tid og penge på at registrere toldagifter, fakturaer mm i din regnskabføring. 

Vi er eksperter i at automatisere manuelle processer i kreditorbogholderiet. Det er surt nok at skulle betale fakturaer i forvejen, så vi har gjort det til vores mission at gøre hele bilagsflowet betydeligt bedre og nemmere for dig.

Med Corpay One får du:

  • Enkel implementering
  • Hurtigere betalinger
  • Automatiseret bogføring til dit regnskabsprogram


Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.