Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Selvangivelse

En selvangivelse er en årlig opgørelse, hvori det angives hvor meget man har tjent det forgangne år, samt hvor meget der skal betales i skat. Det er noget vi alle skal forholde os til én gang om året, så læs med videre og bliv klogere de ting, du skal vide om den.

Hvad er en selvangivelse?

En selvangivelse er den opgørelse, som er forløberen til den årsopgørelse du får hvert år i marts. Årsopgørelsen fortæller dig, hvorvidt du skal have penge tilbage i skat, eller om du har en restskat, som du skal betale.


Resultatet på din årsopgørelse vil være direkte afhængigt af din selvangivelse. Derfor er det selvfølgelig optimalt, hvis den er så præcis som muligt.


I selvangivelsen finder man alle økonomiske forhold, såsom indkomst og diverse fradrag. Før i tiden skulle man selv sidde manuelt og nedskrive disse tal, men nu til dags er det meste digitaliseret. Det vil sige, at Skattestyrelsen automatisk modtager mange af de relevante tal, som skal indgå i den.

Kan der rettes i en selvangivelse?

Ja, det kan man sagtens. Rigtig mange af felterne i en selvangivelse kan rettes til, selvom nogle punkter dog er ‘låste’ og ikke kan tilrettes. Men det er faktisk en rigtig god idé at gennemgå den for eventuelle fejl og mangler.


Eksempelvis er der mange danskere, som går glip af en masse fradrag. Dels fordi de ikke ved, at de findes, men også fordi de ikke får rettet deres selvangivelse til. Det kan eksempelvis være befordringsfradrag, underholdningsbidrag eller lignende.

Udvidet selvangivelse (oplysningsskemaet)

Hvis du ejer en enkeltmandsvirksomhed, et interessentskab eller en personligt ejet mindre virksomhed, er det vigtigt at kende til begrebet udvidet selvangivelse, eller oplysningsskemaet, som det retteligt hedder i dag.


En udvidet selvangivelse fungerer i princippet langt hen ad vejen som en almindelig en af slagsen for privatpersoner. Her er det bare virksomhedens økonomiske forhold det drejer sig om. Selvom det kan virke uoverskueligt, er det vigtigt at gennemgå alle felter, så man er sikker på, at alle fradrag er korrekte, så man ikke snyder sig selv.


Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.