Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Kvittering

En kvittering - eller en bon - fungerer som bevis for køb af en service, produkt eller ydelse. Læs mere på Corpay One for at vide hvad en kvittering skal indeholde.

Hvad er en kvittering?


I Danmark er det lovpligtigt at tilbyde en kvittering ved enhver form for køb. Dette skal sikre, at forbrugeren kan returnere købet. Samtidig er kvitteringen også afgørende for virksomheder, da den dokumentere et salg og skal i den forbindelse bruges i virksomhedens samlede regnskab.

Du kender sikkert til at problemer med at glemme kvitteringen i forbifarten eller at miste den, hvilket kan give problemer, hvis du ønsker at bytte eller refundere den købte varer eller ydelse. Det er derfor altid en god idé at opbevare dine kvitteringer, hvor du kan finde dem igen, så du altid har mulighed for at dokumentere dine køb. 

Hvad er forskellen på en kvittering og en faktura?


Den overordnede forskel mellem en kvittering og en faktura er, at en faktura har en forfaldsdato. Det har en kvittering ikke, men derimod bare en betalingsdato. Kvitteringer er med andre ord allerede betalt, hvor en faktura er et bilag, der beviser en kommende betaling. 

Hvad skal en kvittering indeholde? 


Der er få regler for, hvad der skal stå på en kvittering. Som udgangspunkt skal en kvittering indeholde nedenstående informationer for at være gyldig: 

  • Navnet på varen
  • Prisen på den enkelte varer
  • Dato for købstidspunktet 
  • Navn på forretningen 
  • Bytteret eller andre aftaler

Elektronisk kvitteringer


I dag er de fleste ting blevet digitaliseret, og det bliver mere og mere almindeligt at modtage kvitteringer online - også i takt med, at forretninger i højere grad ønsker at minimere deres papirforbrug. 

En elektronisk eller digital kvittering fungerer på samme måde som en fysisk papirkvittering. Den er ligeledes en dokumentation for et køb og gælder både for virksomheder såvel som for privatpersoner.

Uden en kvittering står du oftest magtesløs som forbruger, hvis du ikke har et bevis for dit køb. Udover at miste din bytteret, mister du også din reklamationsret, hvis der ikke kan vises en kvittering for den købte vare. 

Hvad er en dags dato kvittering?


I dag anvendes denne type kvitteringer næsten aldrig. En dags dato kvittering kan oversættes til at være en manuel kvittering, som tidligere blev brugt, hvis man ikke havde adgang til et kasseapparat eller POS-systemer. 

Corpay One’s kvitteringsapp


Med Corpay One’s kvitteringsapp kan du nemt sætte strøm til dine kvitteringer, så man nærmest kan snakke om elektroniske kvitteringer - sådan mister du aldrig dine kvitteringer.  

Du kan også tage et billede af din kvittering med din smartphone og omdanne den til en PDF, der bliver sendt direkte til din virksomheds unikke Scan og Send-adresse. En unik adresse, som automatisk oprettes, når du bliver kunde hos Corpay One. Efterfølgende kan du let oprette en udgiftsrapport med bilaget og undgå mistede kvitteringer, når du skal lave lave månedsopgørelse!

Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.