Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Iværksætter

Har du altid drømt om at blive iværksætter og starte din egen virksomhed og være din egen chef? Måske har du altid haft en iværksætter i maven, eller måske har du fået en rigtig god idé, som du bliver nødt til at føre ud i verden. Det er spændende at starte sin egen virksomhed, men der er også mange ting, som du skal forholde dig til i form af bogføring, moms, udgifter mm., og det kan føles lidt som en by i Rusland. I dette indlæg ser vi nærmere på hvad det vil sige at være iværksætter, og hvordan du bedst kan gribe det an.

Hvad er en iværksætter?

En iværksætter er kort fortalt en person, som starter sin egen virksomhed. Det kan være en enkeltpersonsvirksomhed eller man kan være flere som starter en virksomhed op sammen. Som regel er lysten til at starte sit eget en god idé eller et behov, som man har set, og som ikke kan findes andre steder. Iværksættere kan være alle slags typer, men som regel er det personer, som er drevet af en form for risikovillighed, er selvstændige, innovative og kreative typer. 

Der findes tre typer af iværksættere: entreprenøren, intraprenøren og vækstiværksætteren. I dette indlæg fokuserer vi på entreprenøren, som er en person, der selvstændigt starter en virksomhed op helt fra bunden. Ordet entreprenør er oprindeligt fransk og betyder “at gennemføre”. I overført betydning gennemfører du noget, når du starter din egen virksomhed. 

Hvordan bliver man iværksætter?

Uofficielt kan du være iværksætter så snart du går i gang med arbejdet og udviklingen af din forretningsidé og strategier. Officielt er du først iværksætter, når du opretter din egen virksomhed. I Danmark skal alle virksomheder registrere sig på Erhvervsstyrelsens hjemmeside virk.dk. Det er også her, du indberetter årsrapport, registrerer potentielle ændringer i din virksomhed, og få hjælp fra Virk Assistenten mm. 

Det er vigtigt at registrere sin virksomhed korrekt, og forløbet kan også godt tage nogle dage, da du både skal have virksomheds Nem-ID, Nem-konto, CVR nummer mm. 

Hav styr på din forretningsmodel

Udover den gode idé og det manuelle arbejde med at oprette virksomheden, er det selvfølgelig også vigtigt at have sikret sig kapital og ressourcer, enten igennem opsparing eller investorer til at starte din virksomhed med. Det er en god ide at starte med at beskrive og teste sin forretningsidé. Dernæst lægge en forretningsmodel. Derefter overveje en ejeraftale og til sidst om du skal have en webshop, og hvad du har behov for af tekniske løsninger. 

Regnskabsordbog

Der er mange ting at have styr på, når man skal være iværksætter, og vi har derfor gjort det nemmere for dig med vores bogføringsordbog. I ordbogen kan du lære en masse om bogføring, moms, faktura og mange andre vigtige ting, som også kan gøre det nemmere for dig at registrere din virksomhed. 

Når du først er kommet i gang med din virksomhed og skal have overblik over alle udgifter, skat, faktura mm., finder du lynhurtigt ud af, hvor tidskrævende bogføring er. Med Corpay Ones alt-i-en platform hjælper vi dig med at automatisere hele processen, så du kan bruge tiden på at vækste din virksomhed i stedet. Læs mere længere nede på siden. 

Iværksætter rådgivning

Der findes mange former for iværksætter rådgivning, og det er en god idé at finde og tage i mod, da alt statistik peger på, at de virksomheder som får vejledning og rådgivning fra start har en langt større chance for at “overleve”. Nogle private firmaer tager betaling for sin rådgivning, hvilket kan være godt givet ud, men virksomhedsguiden er også et godt sted at starte, når du skal starte virksomhed. Her kan du lære mere om opstartsfaser, virksomhedsform, hvordan du fanger investors opmærksomhed mm. 

CorpayOne gør det nemmere for dig som iværksætter

Det kan være enormt tidskrævende at lave bogføring i en virksomhed, og det er tid man bruger, som man kunne have brugt på andre vigtige ting. Hvis du gerne vil fokusere din tid på ting som skaber vækst i din virksomhed, kan du med fordel bruge CorpayOnes automatiserings værktøjer til din bogføring. 

Du kommer til at spare omkring 65 procent af den tid du bruger nu på manuel betaling af underleverandører, godkendelser af udgifter og håndtering af udlæg ved at bruge vores alt-i-en platform. Brug din tid fornuftigt som iværksætter ved at skalere din virksomhed og udvikle din forretningsmodel, og lad os hjælpe dig med det kedelige bogføringsarbejde for dig. 

Se fordelene ved at bruge Corpay Ones automatiske bogføringssystem for virksomheder og rådgivende parter.

Hvem er Corpay One?

Corpay One er en alt-i-en betalingsplatform som tilbyder din virksomhed automatisk bogføring, fså du kan spare både tid og penge. Vi er eksperter i at automatisere manuelle processer i kreditorbogholderiet. Det er surt nok at skulle betale fakturaer i forvejen, så vi har gjort det til vores mission at gøre hele bilagsflowet betydeligt bedre og nemmere for dig.

Med Corpay One får du:

  • Enkel implementering
  • Hurtigere betalinger
  • Automatiseret bogføring til dit regnskabsprogram


Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.