Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Fradrag

Det er vigtigt at vide, hvilke fradrag man er berettiget til, da de kan trækkes fra i skat Ultimativt betyder det, at du kan spare ret mange penge, ved at kende alle dine skattefradrag. Læs med videre og bliv klogere på præcist hvad det er, samt hvilke typer skattefradrag der findes.

Hvad er fradrag?

Et fradrag er kort sagt et beløb, som du er fritaget for at betale skat af. Ofte vil det være tæt forbundet med nogle udgifter du har, som du så altså kan trække fra i skat. Ellers kan det handle om beløb, som det er tilladt at tjene skattefrit.

Der er desværre mange danskere, som ikke får brugt alle de skattefradrag, de egentlig er berettiget til. I sidste ende betyder det, at de betaler mere i skat, end de i princippet skulle. Derfor er det altid vigtigt at gennemgå selvangivelsen for at tjekke, at alt er som det skal være.


Hvad er mit fradrag?

Hvor stort ens samlede fradrag er, afhænger af en lang række faktorer, som bestemmer hvilke og hvor mange skattefradrag, man er berettiget til.


Der er dog ét skattefradrag som alle personer i Danmark er berettiget til. Nemlig personfradraget. Personfradraget (også kendt som bundfradraget) bliver trukket fra ens årlige indkomst, og det betyder altså, at man betaler skat af et mindre beløb årligt.


For personer over 18 år er personfradraget 46.600 kr. i 2022, og for personer under 18 år er personfradraget 37.300 kr. i 2022.

Hvilke fradrag kan jeg få?

Udover personfradraget, er der en række andre skattefradrag, som man kan få. Herunder vil vi gennemgå de forskellige typer af skattefradrag, så du forhåbentlig føler dig klogere på, hvilke typer du selv er berettiget til.


  • Kørselsfradrag(befordringsfradrag): Kørselsfradraget er du berettiget til, hvis du har længere end 24 km til og fra arbejde samlet set. Kørselsfradraget beregnes ud fra hvor langt du har til og fra arbejde i fugleflugt. Derfor kan du altså godt opleve, at du får fradrag for en kortere distance, end du rent faktisk tilbagelægger. Du kan beregne dit præcise kørselsfradrag her.
  • Beskæftigelsesfradrag: Hvis du er i arbejde og modtager AM-bidragspligtig løn, får du automatisk beskæftigelsesfradrag. I 2022 ligger det på 10,65% af din AM-bidragspligtige indtægt, dog maks 41.600 kr.
  • Rentefradrag: Hvis du har optaget et lån, som du betaler renter på, er du berettiget til et rentefradrag. Rentefradraget bliver automatisk registreret i din selvangivelse.
  • Andre fradrag: Der findes en masse andre små fradrag, som det er værd at undersøge, om du er berettiget til. Det kan bl.a. være a-kasse og fagforenings-kontigent, tab ved salg af aktier osv. Læs mere om de forskellige fradrag på borger.dk

Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.