Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Forfaldsdato

Forfaldsdato betyder den dato, som en faktura senest skal være betalt på. Glemmer du som virksomhed at taste en forfaldsdato ind på en faktura, vil modtager ikke vide, hvornår den senest skal betales. Dermed vil du heller ikke kunne bevise, at betalingen har overskredet betalingsfristen - og du kan derfor ikke opkræve rykkergebyr eller sende fakturaen videre til inkasso. Du kan i alt sende 3 rykkere á 100 kr. stykket. Herefter er det din ret som virksomhed at lade gældsinddrivelsen overgå til inkasso.

Hvad betyder en forfaldsdato?

Forfaldsdato betyder den dato, hvor en faktura er forfalden på – altså hvornår den senest skal betales. Det er med andre ord den sidste dag for betaling af regningen/fakturaen.

Hvor finder man en forfaldsdato?

Hvis en faktura er korrekt sat op, vil forfaldsdato altid være at se på selve fakturaen. Det står hver enkelt virksomhed frit for, hvor på fakturaen at forfaldsdatoen skal fremgå.

Vær opmærksom på, at forfaldsdato, betalingsdato og bilagsdato er forskellige datoer og dermed ikke må forveksles med hinanden.

Hvad er forskellen på en forfaldsdato, betalingsdato og bilagsdato?

Der er ofte forvirring omkring termerne forfaldsdato, betalingsdato og bilagsdato. Vi forklarer forskellene, og hvad du som virksomhed eventuelt skal være opmærksom på:

Betalingsdato

Betalingsdato er den dag, hvor modtager af fakturaen betaler det angivne beløb. Den tekniske forklaring er yderligere, at det er den dag, hvor modtager af fakturaen faktisk får trukket pengene fra sin bank.

Forfaldsdato

Forfaldsdato er som sagt den dato, hvor en regning senest skal være betalt. Overskrider modtager af regningen forfaldsdatoen, er det din ret som virksomhed at sende vedkommende rykkere med rykkergebyrer.

Bilagsdato

Bilagsdato er den dato, hvor modtageren får tilsendt fakturaen. Det er vigtigt at få registreret bilagsdatoen, hvis du ikke har tilføjet en forfaldsdato på fakturaen.


Fremgår der ikke en betalingsfrist på regningen/fakturaen, skal betaling senest gennemføres 30 dage efter, at regningen er modtaget. Ved at have korrekt bilagsdato kan du bevise, hvornår faktura er modtaget, og derfor gøre krav på betaling senest 30 dage efter den dato.

Få styr på alle datoerne automatisk med Corpay One

Med Corpay One får du automatiseret din bogføring, og derfor vil alle vigtige datoer og elementer af dine fakturaer er altid være på plads. Det gælder både for fakturaer, du selv sender ud, og dem som du selv modtager fra leverandører og lignende aktører. 

Sæt de kedelige processer på autopilot og få tid til det, der virkelig giver mening og skaber værdi for dig og virksomheden.

Hvem er Corpay One?

Corpay One er en alt-i-en betalingsplatform som tilbyder din virksomhed automatisk bogføring, så du kan spare både tid og penge. Vi er eksperter i at automatisere manuelle processer i kreditorbogholderiet. Det er surt nok at skulle betale fakturaer i forvejen, så vi har gjort det til vores mission at gøre hele bilagsflowet betydeligt bedre og nemmere for dig.

Med Corpay One får du:

Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.