ClickCease
←Tilbage

Faktura

Ordet faktura kommer fra latin og betyder “udførelse” eller “tilvejebringelse”. En faktura er en specificeret opgørelse eller regning, som du udsteder til en kunde, når et salg eller tjenesteydelse har fundet sted. Som revisor,bogholder, virksomhedsejer eller økonomiansvarlig har du helt sikkert stiftet bekendtskab med fakturering og ved også, hvor tidskrævende det kan være. I dette blogindlæg vil vi gennemgå mere om, hvad en fakturering indeholder, hvordan den afsendes og hvordan man med Corpay One’s automatiske værktøjer kan betale fakturaer langt hurtigere og smartere.

Hvad er en faktura?

Fakturaen bruges som en dokumentation i regnskabet for både køber og sælger af en vare, og den kan udstedes både digitalt og på print. Regning er et andet ord for faktura, og er et dokument som bruges af stort set alle virksomheder og offentlige instanser. Forskellen på de offentlige instanser og private virksomheder er, at de offentlige instanser kun anvender EAN faktura, som du kan læse om i et af vores andre blogindlæg. 

Fakturanummer - hvad er det?

Der står altid et nummer på en faktura som kaldes fakturanummer. Det bruges til at identificere den specifikke faktura fra de andre faktureringer. 

Et fakturanummer indeholder både numre og bogstaver, og der er altid lige mange af hver. Der skal altid laves to fakturaer på én handel, så både sælger og køber får én. Fakturaer skal også være fortløbende, så hvis du fx skal lave to fakturaer på to forskellige salg, kan den ene fx starte med tallene 322 og den næste skal så starte med 323. På den måde kan du holde orden i dit regnskab på en nemmere måde. 

Hvad er en fakturering, og hvad skal den indeholde? 

Når man skal lave en fakturering er der en række krav til, hvad den skal indeholde. En faktura indeholder, hvor mange varer salget drejer sig om, en beskrivelse af varerne, og hvad varerne koster. Nogle gange er der også oplysninger omkring betalingen, og hvor du skal sende pengene hen. Alt efter hvilken service eller varer, man har bestilt, kan der også fremgå på fakturaen hvor stort et beløb som er gået til henholdsvis materialer og løn. 

Mere specifikt skal en faktura indeholde følgende oplysninger:

  • Dato
  • Fakturanummer
  • Virksomhedens navn, adresse og CVR nummer
  • Fakturanummeret
  • Antal varer og prisen på varerne 
  • Momsbeløbet

Du kan læse mere om, hvad en faktura skal indeholde på SKATs egen hjemmeside. 

Hvordan sender man en faktura?

I modsætning til at sende en EAN faktura kan en faktura både sendes digitalt i form af en pdf-fil eller via post. Den kan både blive lavet som en elektronisk faktura i et specifikt regnskabssystem eller blot sendes som en pdf i en email. 

Er du interesseret i en hurtig og effektiv måde at betale faktura?

Det behøver slet ikke være besværligt eller tidskrævende at betale fakturaer. 

Med Corpay One’s værktøjer kan du gøre manuelle betalinger af fakturaer til fortid og spare en masse tid. Corpay One håndterer alle dine bilag effektivt, korrekt og automatisk - hver gang. Med vores alt-i-enbetalingsløsning får du et indblik i din virksomheds forbrug, fordi dit kreditorbogholderi er opdateret i realtid. 

Du kan læse mereom faktura, EAN faktura, hvordan du sender dem, markerer dem som betalt og meget mere i vores hjælpecenter

Book en gratis demo og se hvor let betalinger og bogholderi kan være! 

Hvis du er nysgerrig efter at vide mere omkring, hvor meget lettere dit arbejde med fakturering kan blive, så book en gratis demo, så viser vi dig mulighederne! Vores team sidder klar til at gennemgå, hvor let Corpay One kan automatisere dine leverandørbetalinger! 

Vi glæder os til at hjælpe dig med at få et langt lettere automatisk bogføringssystem op at køre!

Er du interesseret i en gratis prøveperiode er der også mulighed for det! Opret dig gratis her.

Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.