Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Enkeltmandsvirksomhed

Hvis du overvejer at starte din egen virksomhed, kan en enkeltmandsvirksomhed være den bedste vej frem. Læs videre og bliv klogere på, hvorfor det kan være en smart mulighed, hvordan man opretter sig og hvordan det fungerer i forhold til regnskab.

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

En enkeltmandsvirksomhed er, som navnet antyder, stiftet og ejet af én enkelt person. Der er derfor også kun én mulighed for dig, der vil oprette en virksomhed alene. Hvis du skal oprette en virksomhed med partnere, er det altså en anden virksomhedstype du skal vælge.

Det er vigtigt at påpege, at selvom det hedder en enkeltmandsvirksomhed, må du gerne have personale ansat. Enkeltmands-delen handler således udelukkende om ejerforhold.

Virksomhedstypen er en af de mest anvendte, når det kommer til iværksættere og start-ups. Det er nemlig en ganske fornuftig løsning, hvis man ikke har den fornødne startkapital til at starte et ApS eller et A/S.

Hvordan opretter man en enkeltmandsvirksomhed?

Det er ganske nemt at oprette en enkeltmandsvirksomhed, da der ikke er specielt mange krav. Det er bl.a. også derfor, at det er en ganske populær virksomhedstype. Eksempelvis er det den eneste virksomhedstype, som ikke kræver nogen minimumssats for startkapital.


For at oprette en enkeltmandsvirksomhed, skal du gennemgå disse få trin:

  • Gå ind på virk.dk og tryk ‘Start virksomhed’
  • Log på med NemID
  • Vælg ‘Enkeltmandsvirksomhed’
  • Angiv personlige oplysninger, samt oplysninger om moms og lign.
  • Klik ‘Ok’


Efter disse få trin er du nu virksomhedsejer og får tildelt et CVR-nummer

Regnskab som enkeltmandsvirksomhed

Når det kommer til regnskab og enkeltmandsvirksomheder, må man skelne mellem et årsregnskab og skatteregnskabet. For enkeltmandsvirksomheder er det nemlig ikke noget krav, at man udarbejder et årsregnskab, eller at det bliver revideret af en revisor, hvis man alligevel vælger at lave et.


Dog skal alle virksomheder i Danmark lave et skatteregnskab for virksomheden, ligesom der løbende skal laves bogføring i overensstemmelse med bogføringsloven.


Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.