ClickCease
←Tilbage

EAN nummer

Et 13 cifret EAN nr er nødvendig for alle institutioner og benyttes af virksomheder til fakturering til det offentlige.

Hvad er et EAN nummer?

Et EAN nr er et 13 cifret nummer også kaldet European Article Number, som alle offentlige institutioner skal have. Nummeret bruges også internationalt under navnet Global Location Number og forkortelsen GLN. Et Ean nummer er nødvendig for, at en virksomhed kan foretage en e-fakturering til det offentlige. Det kunne eksempelvis være at en person skal udføre et stykke arbejde for en kommune og her skal man bruge EAN nummeret til at opkræve kommunen for det givne stykke arbejde og sende en faktura.

Et EAN nummer skal bruges, når man gerne vil sende en elektronisk faktura eller som andre kalder det en EAN faktura.

Hvordan får man et EAN nummer?

Som nævnt ovenfor et det et krav, at alle offentlige institutioner skal have et EAN nummer. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man som offentlig institution skaffer sig et EAN nummer.

Et Ean nummer tildeles af den region eller kommune, som institutionen har beliggenhed i. Et EAN nummer koster mellem 500 kr. og 1500 kr og afhænger af omsætningen i institutionen. 

Kan private virksomheder få et EAN nummer?

Som virksomhed kan man få et EAN nummer, hvis man ønsker at benytte sig af et EAN system. Faktisk har flere virksomheder fået øjnene op for at få et EAN nummer, da der kan være flere fordele forbundet med det. Hvis man som virksomhed ønsker et EAN nummer er det virksomheden GS1 Danmark, som tildeler private virksomheder nummeret. Som privat virksomhed betaler man et årligt abonnement for at have nummeret og prisen afhænger af virksomhedens omsætning.

Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.