Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Debitor

En debitor er et fagudtryk for en person, der skylder penge. Du kender måske det engelske ord for gæld - “debt” - og det er her, ordet debitor stammer fra.

Hvad er en debitor?

En debitor er altså en person eller instans, der skylder penge. Omvendt er en kreditor en person eller instans, der har udlånt pengene. 

Mellem privatpersoner vil man sjældent benytte ordene “debitor” og “kreditor”. I stedet bruges de oftest i juridiske og virksomhedsmæssige sammenhænge, hvor kunde/leverandør forholdet er langsigtet.

Hvad er RKI og Debitor Registret?

Hvis en debitor ikke overholder sine tilbagebetalinger, kan vedkommende risikere at blive anmærket i et register over dårlige betalere. Det er altså en liste over dårlige betalere, der ikke har fået betalt deres regninger til tiden.

På den måde kan virksomheder og offentlige instanser undersøge, hvorvidt deres kommende kunde/leverandør er til at stole på. 

Disse registrer hedder i Danmark RKI (Ribers Kredit Information) og Debitor Registret.

Som virksomhed kan det være klogt af dig, at undersøge potentielle samarbejdspartnere i de to registrer for at se, om de er til at stole på betalingsmæssigt.

Hvordan kan man se, om man er registreret i RKI eller Debitor Registret?

RKI

Tjek om du er registreret i RKI ved at tilgå www.dininfo.dk og log ind med NemID/MitID.

Debitor Registret

For Debitor Registret skal du tilgå Bisnodes hjemmeside, der står for registret.

Hvor længe er man registreret i RKI og Debitor Registret?

Når man først er havnet i RKI eller Debitor Registret, skal man afbetale hele sin gæld, før anmærkningen forsvinder. Det er kreditors ansvar, at fjerne debitor fra registrene, efter gælden er betalt.

Afbetales gælden ikke, forsvinder vedkommende fra registrene efter 5 år. Gælden forsvinder ikke, men anmærkningen gør.

Hold styr på debitor- og kredtiorbogholderi med Corpay One

For at undgå at havne i RKI eller Debitor Registret kan det være smart at få sat system i sit bogholderi. Med Corpay One får du adgang til en automatiseret softwareløsning, der effektivisere dit kreditorbogholderi, så størstedelen af bogføringen foregår automatisk. Samtidigt tilbyder vi også en automatiseret løsning til betaling af dine fakturaer så du sikrer dig på bedste vis.

Læs mere om mulighederne med Corpay One her.

Er du rådgivende part kan du også bruge Corpay One til nemmere at holde styr på dine kunders kreditorbogholderi.

Læs mere om mulighederne med Corpay One til rådgivende parter her.

Du kan også læse et blog indlæg fra en af vores kunder, om hvordan Corpay One hjælper med at holde fokus, på det som er vigtigst i en virksomhed

Hvem er Corpay One?

Corpay One er en alt-i-en betalingsplatform som tilbyder din virksomhed automatisk bogføring, fså du kan spare både tid og penge. Vi er eksperter i at automatisere manuelle processer i kreditorbogholderiet. Det er surt nok at skulle betale fakturaer i forvejen, så vi har gjort det til vores mission at gøre hele bilagsflowet betydeligt bedre og nemmere for dig.

Med Corpay One får du:

  • Enkel implementering
  • Hurtigere betalinger
  • Automatiseret bogføring til dit regnskabsprogram


Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.