Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

CVR-nummer

CVR-nummer er højst sandsynligt noget, som du har stiftet bekendtskab med, hvis du er virksomhedsejer, bogholder eller revisor. Nummeret er en form for ID-nummer for din virksomhed. CVR står for “Det Centrale Virksomhedsregister”. Det er lovpligtigt at have et CVR-nummer, hvis du er virksomhedsejer med få undtagelser, som vi kommer ind på senere. I dette blogindlæg vil du lære mere om hvad et CVR-nummer er, hvilke regler der er omkring det, hvordan man opretter det, og hvordan Corpay One kan hjælpe din virksomhed med automatisk bogføring.

Hvad er et CVR-nummer?

Et CVR-nummer bruges som en form for ID for en specifik virksomhed. Nummeret bliver registreret i det danske CVR-register og er frit tilgængeligt. Numrene er kontrolleret af den danske stats stamregister, og det er et lovkrav at have et CPR nummer for de fleste virksomheder i Danmark. 

Et CVR-nummer svarer i virkeligheden til et CPR-nummer, bare for virksomheder i stedet for privatpersoner. Forskellen er at et CVR-nummer består af 8 tal i stedet for 10. CVR-nummeret har blandt andet den funktion, at man undgår at forveksle virksomheder med hinanden.  

CVR-nummer regler

Det smarte ved et CVR-nummer er, at det bliver brugt som dit ID, når du skal sende en faktura eller for eksempel skal have fat i SKAT. Privatpersoner kan også gennem dit CVR-nummer finde din virksomhed.

Det er som sagt lovpligtigt at have et CVR-nummer, når du ejer en privat virksomhed, medmindre at du har en momspligtig omsætning på under 50.000 kr. om året. Hvis det er tilfældigt er det helt op til dig, om du vil lade dig momsregistrere. Det kan dog være svært at forudse helt, hvad man får i omsætning på et år. Og du går desuden også glip af at kunne trække dine udgifter fra, hvis du ikke er momsregistreret, mens du samtidigt skal betale skat af alt hvad du tjener. Du kan læse meget mere om reglerne på SKATs hjemmeside.

Hvordan får jeg et CVR-nummer?

I Danmark er det faktisk overraskende nemt, at stifte sin egen virksomhed og få et CVR-nummer i modsætning til mange andre lande. Det tager ofte heller ikke meget mere end en uge før du modtager dit CVR-nummer, og så er det oven i købet gratis. Du får et CVR-nummer ved at registrere din nye virksomhed på Erhvervsstyrelsens hjemmeside og udfylde de påkrævede  data.  


Har du lyst til at gøre din bogføring markant nemmere?

Gør det nemmere og billigere at håndtere din bogføring med Corpay Ones digitale og automatiske bogføring. I stedet for at bruge en masse tid på manuelt bogføringsarbejde, hvor der er langt større risiko for at lave tastefejl mm. kan vi hjælpe dig med at automatisere det hele, så det kører på autopilot. På den måde kan du få meget mere tid i virksomheden til det, som skaber værdi og vækst! Drømmeværktøjet for enhver revisor eller bogholder! Du kan booke en gratis demo hos Corpay One, og få en gennemgang af, hvordan du kan spare tid og penge idag!


Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Så kontakt os endelig på vores mail support@corpayone.com eller via chat på vores hjemmeside. Du kan også finde svar på mange af dine spørgsmål og få gode råd i vores Hjælpecenter som du finder her.

Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.