ClickCease
←Tilbage

Bogholder

En bogholder hjælper med at skabe økonomisk overblik i en virksomhed og deres mest centrale opgave er at udarbejde regnskab.

Hvad er en bogholder?

En bogholder er en person, som hjælper virksomheder og står for at opsamle data til derefter at udarbejde regnskab, også kaldet bogføring. Før IT blev regnskabet ført i bøger, heraf titlen. De bogfører virksomheders indtægter, udgifter, bilag, fakturaer og pengestrømme.

Hvad laver en bogholder?

En bogholders mest centrale opgave er at skabe et økonomisk overblik og føre regnskab for virksomheder i et regnskabsprogram. Mere specifikt bogfører de alle virksomhedens indtægter og omkostninger i regnskabets balance. Hver gang der sættes penge ind på en konto, debiterer de beløbet og hver gang der tages penge fra en konto, krediterer de beløbet. Dette er også kendt som det dobbelte bogholderi. Bogholderi gør det muligt for virksomheden at fremlægge regnskab og årsregnskab.

Hvad er et bogføringssystem?

De fleste bogholdere benytter sig af et digitalt bogføringssystem til virksomhedens regnskab og bogføring. Der findes mange digitale bogføringssystemer og det afhænger af mange faktorer hvilket der er den bedste løsning, herunder virksomhedens størrelse og branche. De forskellige bogføringssystemer har forskellige funktioner og derfor er det væsentligt at sætte sig ind i dem, så man vælger den bedste løsning for sin virksomhed. Dog kan man regne med, at de fleste bogføringssystemer kan bruges til at:

  • Registrere køb og salg
  • Fakturere og bogføre
  • Momsregistrere
  • Beregne centrale nøgletal
  • Lave tilbud til kunder
  • Få overblik over salgstal
  • Få overblik over lager
  • Overføre og bogføre lønsedler 
  • Data bruges når årsregnskabet skal laves

Hvad koster en bogholder?

En bogholder løn kan variere og afhænger blandt andet af din virksomheds størrelse. Vi vil derfor ikke nævne specifikke tal i forhold til bogholder priser, da prisen afhænger af mange variabler. Der er flere måder at ansætte en bogholder på. Du kan ansætte en bogholder på deltid eller fuldtid, eller du kan benytte dig af en ekstern bogholder. Derudover kan du også nøjes med at ansætte en regnskabsassistent, en økonomi- eller kontorelev. Dette afhænger af din virksomheds behov og størrelsen. Du kan også selv stå for bogføringen, men det kræver tid og der er mange retningslinjer og regler man skal holde styr på.

Hvad er forskellen på en bogholder og en revisor?

En bogholder og revisor kan varetage mange af de samme opgaver, dog er der en væsentlig forskel. En bogholder hjælper virksomheder med at bogføre og opstille regnskaber, mens revisoren må afgive erklæringer på årsregnskaber. Derudover vil en bogholder uddannelse ofte være kortere end en revisor, typisk som kontor- eller økonomielev.

Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.