Glædelig jul! 🎄 Spar 50%første måned for nye kunder* i december
←Tilbage

Anpartsselskab (ApS)

Et anpartsselskab, også forkortet ApS, er et kapitalselskab og i øvrigt en af de mest anvendte virksomhedstyper i Danmark. Men hvad er det helt præcist, hvilke krav er der og hvordan opretter man et ApS?Læs med videre og bliv meget klogere på anpartsselskaber.

Hvad er et anpartsselskab?

Et anpartsselskab er som sagt et kapitalselskab og en meget populær virksomhedstype i Danmark. Grunden til, at det hedder et kapitalselskab er, at man skal indskyde kapital før man kan starte sin virksomhed. Noget man eksempelvis ikke skal, hvis man starter en enkeltmandsvirksomhed.


En af grundene til, at ApS er en populær virksomhedstype er, at det er en god mellemting mellem en enkeltmandsvirksomhed og et A/S. Man har således flere muligheder end i en enkeltmandsvirksomhed bl.a. fordi, at man kan være mere end én ejer. Samtidig er der ikke lige så mange krav til virksomheden, som et A/S eksempelvis har. 

Hvor stort et indskud kræves til et anpartsselskab?

Når man opretter et anpartsselskab, skal man kunne betale 40.000 kr. i startkapital. Du kan vælge at bruge din egen formue som indskud i virksomheden, men du kan faktisk også indskyde andre aktiver i firmaet.


Det vil sige, at du fx. kan indskyde et specielt kamera eller lignende, og så bliver dets værdi fratrukket det du ellers skal bruge i indskud. Så hvis det bliver vurderet til 20.000, skal du altså efterfølgende kun betale de resterende 20.000 i startkapital. Det er dog vigtigt at pointere, at de aktiver du potentielt gerne vil indskyde i firmaet, skal have relevans for virksomheden. Derudover skal du have en revisor til at vurdere aktiverne, som skal bruges som indskud.


Du kan også vælge at bruge en anden virksomhed du allerede driver som startkapital. Hvis du fx. har en enkeltmandsvirksomhed, som du gerne vil ændre til et ApS, kan du bruge virksomhedens værdi som startkapital. Hvis du vælger dette, vil der være tale om en virksomhedsomdannelse. Dette skal du have hjælp til fra en godkendt revisor.

Hvordan opretter man et anpartsselskab?

Det er ganske simpelt at oprette et ApS på virk.dk, hvis man opfylder de gældende krav. Og der er lidt forskellige krav, alt efter om man er en fysisk person eller en juridisk person. Det lyder måske som besynderlige betegnelser, men det er mere simpelt end som så.


En fysisk person er at betragte, som en ganske almindelig privatperson, mens andre selskaber, foreninger og institutioner betragtes som juridiske personer.


Krav til fysiske personer:

  • Vedkommende skal være fyldt 18 år
  • Personen må ikke være under værgemål eller på andre måder umyndiggjort
  • Personen må ej heller være under rekonstruktion eller konkurs i et andet firma

Krav til juridiske personer:

  • Vedkommende har ret- og handleevne, hvilket betyder, at et selskab under stiftelse eksempelvis ikke må stifte et andet selskab
  • Selskabet må ikke være under rekonstruktion eller konkurs samt tvangsopløsning
  • Selskabet skal være beføjet til at erhverve rettigheder, være part i retssager og indgå forpligtelser

Side CTA Image
Book en gratis demo

Vores team sidder klar til at vise dig, hvor let og automatisk Corpay One kan gøre dine leverandørbetalinger. Book en tid, så viser vi dig mulighederne.

Book en demo

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.